Koncertek

A dr. Papp László Városi Sportcsarnok, ahogyan a nevében is benne foglaltatik, igyekszik minél szélesebb városi igényeket kiszolgálni. A rendszeres sportesemények mellett az utóbbi időben egyre több kulturális és szórakoztató jellegű rendezvénynek is otthont ad.

A kitűnő adottságoknak, a jó megközelíthetőségnek, a segítőkész személyzetnek, valamint a lelkes szentesi közönségnek köszönhetően 2017-ben többek közt a Tankcsapda, Zorán, vagy az Alma zenekar lépett fel Sportcsarnokban. Korábban megfordult itt Rúzsa Magdi, a Kormorán, Oláh Ibolya, Irigy Hónaljmirigy, 100 tagú Cigányzenekar és Hofi Géza is.

Több éves gyakorlat alapján a kamara jellegű koncertek (Zorán, Óévbúcsúztató Fúvószenei Koncert) esetében 1000 ülőhellyel ( 500 a lelátón, 500 szék a küzdőtéren) számolhatnak a szervezők, amíg rock koncert esetében max. befogadóképesség 1460 fő.

A terem szakaszolható, tehát kisebb, „fél pályás” produkcióknak is helyet tud adni (Alma Zenekar, Dumaszínház, Pom-Pom Mikulás stb.)

Mindezek mellett az intézmény rendelkezik egy 7.5x9x0.7m mobil színpaddal, 150 db műanyag székkel, amit szükség esetén szintén a különböző produkciók rendelkezésére tud bocsátani.

Bálak

A dr. Papp László Városi Sportcsarnok 1996-os átadása óta helyszínt biztosít a helyi középiskolák szalagavató báljainak, illetve a későbbiekben céges és egyesületi nagyrendezvények, bállak helyszínéül is szolgál. Az elmúlt években az alábbi ilyen jellegű rendezvények voltak: Hunor-Coop Zrt. farsangi bálja, Szilver TSE 25-éves jubileumi bálja, Télbúcsúztató Karnevál.