Kerékpár, kenu és gyalogtúrák szervezése a környéken.

Bővebb információk: 70/386-13-38

SZEGED – SZABADKA KÉT KERÉKEN

Kerekpáros szempontból a Dél-Alföld mindig is ellentmondásos volt. Egyesek monotonnak, sőt, unalmasnak tartják, mások viszont nagyon is tudják értékelni, hogy minimálisak a szintkülönbségek. Abban viszont mindkét fél egyet ért, hogy épített emlékekből nincs hiány. Különösen, ha valakit érdekel a Monarchia diszkrét báját, ami a mai napig kitörölhetetlen nyomokat hagyott arrafelé. Ráadásul könnyű áttekerni a szomszédos Szerbiába, hogy egy kis ízelítőt kapjunk észak bácska multikulturális mindennapjaiból.

A felkészültebbek indulhatnak Szegedről, innen túránk végcélja, Szabadka 50 km-re van, és a legrövidebb út is ugyanennyi vissza, de aki Mórahalomról rajtol el, az sem fog csalódni. >> tovább <<

EVEZÉS A KURCÁN

A Dózsa-ház után alig pár száz méterrel, gyakorlatilag a Kurca város alatti szakaszán, már napozó teknősökkel, siklókkal vagy szürke gémekkel és kócsagokkal találkozhatunk, ha úgy döntünk, hogy kenuval fedezzük fel a vizek és a nádasok varázslatos világát. Az edzettebbek akár Szegvárig is leevezhetnek, hogy a vízről is megcsodálhassák a kastélyt, ahol állítólag egykoron Rózsa Sándor rémisztgette a bálozó nagyurakat.

MINDSZENTI KERÉKPÁROS KÖR

Utunk során szinte végig, a Tisza gátkoronáján futó aszfaltozott útról csodálhatjuk meg az ártéri erdők titokzatos homályát, vagy az alföldi rónák végtelenét, hogy aztán , ahogy  a költőnek, nekünk is börtönéből szabaduljon sas lelkünk. A Tiszát kétszer keresztezzük, előbb a közúti híd magasságából tekinthetünk le rá, majd Mindszentnél komppal kelhetünk át rajta. Vigyázat, a túra léleknyugtató elemeket tartalmaz!

KERÉKPÁRRAL CSONGRÁDRA ÉS TOVÁBB….

Bátran pattanjunk nyeregbe és a Tisza gátján futó kerékpárúton tekerjünk át a szomszédvárba, Csongrádra, ahol sütkérezhetünk a hatalmas homokfövényen a Körös-torokban, együnk sült keszeget, amit homoki borral öblítsünk le, majd a nádfedeles halászházakat elhagyva, a híres pontonhídon átkelve a Tiszán, felfedezzük az ártérben az egykori Ellési Monostor romjait és meghallgassuk a fekete ember legendáját.